Polityka prywatności

Polityka prywatności serwisu www.rbl24.pl

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich usług www.rbl24.pl poprzez Serwis.

  1. Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest firma P.H.U. RBL z siedzibą w Krakowie, 30-823, ul. Muzyków 6. NIP: 679-251-35-10, REGON: 120463253

  2. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi - ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.

  3. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.

  4. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:

    a) poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje
    b) poprzez gromadzenie plików “cookies” [patrz polityka plików “cookies”].

  5. Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika niezbędne do realizacji zamówienia.

    a) Od osób prywatnych: imię, nazwisko, adres dostawy, numer telefonu, adres email.
    b) Od firm: nazwa firmy, adres siedziby, nip, telefon, email

  6. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego.

  7. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.

  8. Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również praw do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.

  9. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.

  10. W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis www.rbl24.pl Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.

  11. Organem nadzorczym wobec Sklepu internetowego w zakresie danych osobowych jest: Urząd Ochrony Danych Osobowych ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa. Posiada Pani/Pan ma prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.

  12. W sprawach nieuregulowanych regulaminem zastosowanie mają postanowienia Kodeksu cywilnego i odpowiednich ustaw prawa polskiego, a także prawa Unii Europejskiej, w szczególności RODO (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

W razie wątpliwości co któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji - nasze dane znaleźć można w zakładce - KONTAKT.

P.H.U. RBL
ul. Bieżanowska 38, 30-812 Kraków

zobacz na mapie >>

 

Poniedziałek-piątek, godz. 11:00-18:00

   +48 501 604 959
   biuro@rbl24.pl

Informacje

 

Dlaczego my?

 

   Posiadamy ponad 10 lat doświadczenia w branży fotograficznej oraz video

 

   90% oferowanych produktów posiadamy na magazynie

 

   Mamy ponad 100 tys. udanych transakcji

 

   99.8% zadowolonych klientów

Płatności imoje

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl